Hoe maak je een lekke band op een Razor elektrische Step te repareren

Hoe maak je een lekke band op een Razor elektrische Step te repareren

Lees hier mee.

I. Inleiding

Een lekke band op een elektrische Step kan een einde maken aan het plezier dat uw kinderen hebben door erop te rijden. U kunt het plezier echter terugbrengen door simpelweg de binnenband of het wiel te vervangen. In dit artikel bespreken we hoe je een lekke band kunt repareren op Razor Electric Step E100 en E300.

II. Tips voordat u probeert iets te demonteren

De reden voor de lekke band kan een lekke band zijn of geen lucht door een onbekende reden. U kunt de band oppompen tot de vereiste druk en kijken hoe de band zich gedraagt. Als er een lek is, zal de band weer lek zijn en gerepareerd moeten worden.De beste electrische step heeft minder last van dit probleem. 

Bestudeer uw gebruikershandleiding en begrijp stap voor stap hoe u het voor- en achterwiel demonteert en weer monteert.

  •       Houd al het gereedschap bij de hand.
  •       Houd de aanbevolen maat van de vervangende binnenband of het wiel bij de hand.
  •       Zet de schakelaar uit om de Step los te koppelen van de accu.
  •       Maak, voordat je iets demonteert, zo veel mogelijk foto’s vanuit verschillende hoeken met een smartphone. Dit zal u begeleiden wanneer u ze weer in elkaar zet.
  •       Plaats de elektrische Step op een bank of een platform om het werk te vergemakkelijken.
  •       Wanneer u een item losmaakt, plaats de bevestigingsmiddelen dan in de volgorde van montage. Dit zal u helpen wanneer u ze terugplaatst.
  •       Meng de bevestigingsmiddelen en onderdelen van een eenheid niet met een andere eenheid. Plaats ze apart.
  •       Maak altijd een proefrit na een reparatie of onderhoud. Controleer of alle bevestigingsmiddelen goed zijn vastgedraaid.

III. Het repareren van een lekke band op een razor elektrische Step E100

Voorband

Stap 1.

Gebruik twee 5 mm inbussleutels, draai de asbout los en haal het voorwiel eruit. Plaats de bevestigingsmiddelen veilig.

Opmerking: ElectricStepCritic.com wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, verdienen wij mogelijk een affiliate commissie zonder extra kosten voor u.

Stap 2.

Om de buis eruit te halen, moet je de naaf demonteren. De naaf bestaat uit twee delen (boven en onder) die met 4 schroeven aan elkaar zijn bevestigd. Verwijder de schroeven en neem de naaf eruit. Neem de oude binnenband eruit en onderzoek de band op de oorzaak van het lek en verwijder deze.

Duw de nieuwe binnenband in de band, pomp hem een beetje op en zorg ervoor dat de binnenband volledig in de band zit. Monteer de naaf en let op de plaats van het ventiel. Draai de schroeven vast.

Pomp de band op tot de juiste druk en monteer het wiel op de Step. Nu ben je klaar voor een testrit.

Achterwiel

Het achterwiel van de Razor E100 is gemaakt van Urethaan en heeft geen binnenband. Bij beschadiging van het achterwiel moet het gehele achterwiel met de naafmotor worden vervangen. U kunt het wiel eruit halen door de onderstaande stappen te volgen:

Stap 1.

Verwijder de dekplaat en de accubeugel. Gebruik een Philips schroevendraaier om de zes schroeven op de dekplaat te verwijderen en neem deze eruit. De schroeven kunnen van verschillende grootte zijn, dus houd ze op volgorde. Gebruik dezelfde Philips-schroevendraaier om de twee schroeven te verwijderen en de batterijband eruit te halen. Houd de schroeven op volgorde.

Stap 2.

Maak de accu los van de besturingsmodule en neem de accu er met de nodige voorzichtigheid uit. Maak de verbinding van de motordraad met de besturingsmodule los.

Druk met een puntige staaf de lipjes van de connector in en haal de draad uit de connector. Trek de draad uit de batterijruimte.

Stap 3.

Gebruik een Philips schroevendraaier en verwijder de drie schroeven waarmee de motorbehuizing aan het linker zijframe is bevestigd.

Stap 4.

Gebruik een 13 mm steeksleutel en draai de borgmoer van het rechter buitenframe los. Neem de hulp van een andere sleutel om te voorkomen dat de binnenste borgmoer draait.

Nu kunt u het beschadigde achterwiel met de naafmotor eruit halen en vervangen door een nieuw achterwiel met naafmotor. Neem de omgekeerde stappen en monteer het wiel opnieuw. Maak gebruik van de foto’s die u vóór de demontage heeft genomen.

Back to top