Testachterstand helpt het tekort aan schoolbuschauffeurs aan te wakkeren

Testachterstand helpt het tekort aan schoolbuschauffeurs aan te wakkeren

Er zijn een aantal redenen aangevoerd voor het tekort aan schoolbuschauffeurs in Maryland en in het hele land, slechte lonen, brute uren, pandemiegerelateerde ontslagen. Overzicht rijscholen vind je online. Busaannemers en schoolfunctionarissen vertelden woensdag aan staatswetgevers dat er een ander probleem is; de tijd die nodig is om het commerciële rijbewijs (CDL) te halen en aanvullende aantekeningen die nodig zijn om bestuurder te worden.

Paul Lebo, de COO van Frederick County-scholen, vertelde woensdag aan leden van twee commissies van de Algemene Vergadering dat de tijd die een bestuurder nodig heeft om door de testvereisten van de Motor Vehicle Administration te komen, een achterstand veroorzaakt en sommige potentiële bestuurders heeft ontmoedigd.

Kanditaten

“We hebben een aantal kandidaten gehad die zijn binnengekomen, en ze kunnen eerlijk gezegd niet wachten op de tijd die het kost, weet je, een maand of langer om hun CDL te krijgen en een niet-betaalde status hebben, ” hij zei.

Chrissy Nizer, de MVA-beheerder, vertelde de commissieleden dat de administratie haar processen heeft gestroomlijnd, de testuren heeft uitgebreid en rechtstreeks met aannemers heeft samengewerkt om potentiële chauffeurs te laten testen. Maar ze hebben een ander probleem. Geen shows. “We hebben gezien dat het aantal no-shows rond de 25% ligt”, zei ze. Theorie examen oefenen Engels examen mogelijk online. “En dat neemt duidelijk afspraken weg van mensen die misschien klaar zijn om de test te doen en de mogelijkheid hebben om erdoorheen te komen.” Bovendien, zei ze, is het percentage mislukkingen bijna 50%. En het kost tijd om een ​​tweede test in te plannen.

Brieven verstuurd

Ze hebben ook brieven gestuurd naar meer dan 88.000 mensen die commerciële licenties hebben, maar niet de extra goedkeuringen die nodig zijn om een ​​schoolbus te besturen, en dringen er bij hen op aan de goedkeuringen te krijgen en van loopbaan te veranderen. Het is niet duidelijk hoe succesvol die poging is geweest.

 

 

 

 

Back to top