Voor- en nadelen van plug-in hybride elektrische voertuigen

Voor- en nadelen van plug-in hybride elektrische voertuigen

Veel van dezelfde voordelen van volledig elektrische auto’s gelden ook voor plug-in hybride elektrische voertuigen. PHEV’s zijn uitstekende voertuigen om emissies te beperken en brandstofverbruik te verminderen. Voor korte ritten hoeft uw PHEV misschien niet over te schakelen van zijn volledig elektrische motor, in welk geval de auto geen uitlaatgassen uitstoot. Bovendien verbruiken PHEV’s 30 tot 60 procent minder brandstof dan conventionele auto’s die op gas rijden. Als de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen, kan de uitstoot van broeikasgassen nog verder worden teruggedrongen. Zo kun je me3t een elektrische laadpaal kopen er verzekerd van zijn dat je auto op groene energie loopt.    

PHEV’s zijn ook uitstekende voertuigen voor wie zich niet kan verbinden tot een volledig elektrische auto vanwege de rij- en oplaad behoeften. Terwijl AED’s beperkt zijn tot hun batterij bereik, betekent de brandstof back-up in een plug-in hybride dat wanneer de batterij leeg is, het voertuig kan blijven rijden en zelfs de batterij kan opladen door brandstof te gebruiken. PHEV’s hebben meestal een beter brandstofrendement dan hun conventionele tegenhangers op gas.

 

Net als bij een AOV is een van de hindernissen bij het bezit van een PHEV de tijd die nodig is om de batterij op te laden. Hoewel PHEV-batterijen gemiddeld kleiner zijn dan die in AED’s, kan het opladen met een Level 1-lader nog steeds enkele uren duren. Een lader van niveau 2 kan er één tot vier uur over doen.  Bovendien beschikken de meeste PHEV’s niet over deze oplaadmogelijkheid, hoewel snelladen wel bestaat.

Een andere factor om rekening mee te houden zijn de kosten: net als AEV’s hebben PHEV’s een hoger prijskaartje dan veel voertuigen die op gas rijden. Er zijn brandstofbesparingen, belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen van de staat die deze kosten kunnen helpen compenseren, en naarmate de productie van PHEV’s toeneemt, kunnen deze prijzen dalen.

Overweeg alle voor- en nadelen

Volledig elektrische auto’s en plug-in elektrische auto’s zijn geweldig voor bestuurders die de uitstoot willen verminderen, brandstofkosten willen verlagen en in mooie voertuigen willen rijden. Het opladen van de batterij kan echter lang duren, wat misschien niet past bij de reisbehoeften, en de aanloopkosten betekenen dat de voertuigen een grotere investering zijn. Het is uiteindelijk aan de bestuurder om te beslissen of dit soort voertuig is de juiste pasvorm en zo ja, het nemen van stappen nog verder om de uitstoot te verminderen door de integratie van zonnepaneel systemen in hun voertuig opladen. Wil je er zeker van zijn dat je auto goed oplaadt, kies dan voor de beste laadpaal thuis

 

Back to top