Wat is de beste manier om PVC houten planken vloeren schoon te maken?

Wat is de beste manier om PVC houten planken vloeren schoon te maken?

De meerderheid van de huishoudens de voorkeur aan PVC vloeren tegenwoordig. Het is veerkrachtig, duurzaam, en geschikt voor gebruik in veel voetverkeer ruimten. Echter, indien niet goed onderhouden, is een pvc vloer visgraat of andere design kwetsbaar voor verslechtering. Het schoonmaken ervan is eenvoudig en vereist niet het gebruik van een groot aantal dure en gespecialiseerde schoonmaakmaterialen. Elk type vloerbedekking, dus ook een houteffect PVCvloer, wordt na verloop van tijd vuil.

U kunt dit echter verminderen door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om stof en vuil buiten te houden, zoals het plaatsen van matten op balkons en deuropeningen. Als u niet wilt dat uw Grijze PVC Vloer vlekken krijgt, kunt u vuil verwijderen met een dweil en een emmer water en ervoor zorgen dat gemorste vloeistoffen meteen worden opgeruimd. Het is een zeer aanpasbaar vloeralternatief, en het feit dat het duurzamer is dan traditioneel hout betekent dat het een superieure keuze is voor nieuwbouw en restauraties. Het is nu mogelijk om het in woonkamers, slaapkamers en andere gebieden te leggen waar normaal gesproken houten vloeren worden gebruikt. Zo krijg je een pvc vloeren houtlook in je huis. 

Het feit dat PVC planken kunnen worden gelegd op plaatsen met een hoge vochtigheidsgraad, zoals keukens, kelders, badkamers en garages, waar houten vloeren krom zouden trekken wanneer ze zouden worden blootgesteld aan een hoge vochtigheidsgraad en water, is een grote verkoopfactor. In vergelijking met hardhouten vloeren is PVC plank niet alleen gemakkelijker schoon te maken, maar ook gemakkelijk te onderhouden, en het kan worden gebruikt in huizen met kleine kinderen en huisdieren. Lees verder om te weten hoe u uw PVC planken vloer schoon en goed onderhouden kunt houden.

Gereedschap

Stofzuiger

Ten minste eenmaal per week, gebruik een stofzuiger of een speciale stofzuiger voor tapijten en vloerkleden. Een stofzuiger kan vuil verwijderen dat een bezem misschien heeft gemist, en het goede nieuws is dat het ook vuil kan verwijderen dat vastzit in de voegen, waardoor uw vloeren er na verloop van tijd grauw en onverzorgd uit gaan zien, net als het vegen van hardhouten vloeren in elke ruimte.

Bezem

Na verloop van tijd kan elke vloer stoffig worden, en toestaan dat vuil zich ophoopt is het ergste van alles wat u kunt doen. Als u een PVC planken vloer hebt, kunt u dagelijks met een bezem alle stofdeeltjes die van buiten naar binnen zijn gesleept, wegvegen. Microvezeldweil- Uw vloeren hebben tenslotte een diepe reiniging nodig die een stofzuiger of borstel niet kunnen bieden.

PVC vloeren kunnen worden schoongemaakt met een microvezel mop en een emmer water. Omdat PVC planken vloeren niet volledig krasbestendig zijn, moet u een microvezel mop gebruiken in plaats van een standaard mop, want het laatste wat u wilt is een vloer die zwaar bekrast is.

Schoonmaakmiddelen

 

 

 

Azijn

Hoewel azijn een populaire vloerreiniger is, zijn er sommige oppervlakken waar azijn niet op gebruikt kan worden zonder schade aan te richten. PVC planken vloeren zijn daar gelukkig niet één van. Het schoonmaken van PVC planken vloeren met appel cider azijn is heel effectief. Voor PVC vloeren werkt de zuurgraad door het verwijderen van vuil en afval zonder het residu achter te laten dat zeep produceert. Het enige waar u voor moet oppassen is dat u azijn op volle sterkte gebruikt, omdat dit het oppervlak kan aantasten en u de oorspronkelijke glans niet meer kunt herstellen.

Babyolie

Veel mensen hebben het gebruik van een reinigingsmiddel met babyolie aanbevolen. Het is een eenvoudige vloerreiniger die u thuis kunt bereiden en die wonderen doet voor PVCvloeren. Er zijn echter een paar minpunten aan deze reiniger. Om te beginnen is het niet oplosbaar in water, dus je zult eindigen met een paar druppels over de vloer omdat het niet oplost in de oplossing.

Het tweede nadeel is dat het het oppervlak glad maakt, waardoor alles wat ermee in contact komt aan de grond blijft kleven. Het reinigingsmiddel verdampt echter uiteindelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor het reinigen van PVCvloeren.

Back to top